петак, 28. октобар 2016.

Бесплатни превентивни прегледи дојке у недељу у Дому здравља „Савски венац”

Поводом обележавања Међународног месеца борбе против рака дојке, председница градске општине Савски венац и Савета за родну равноправност Града Београда Ирена Вујовић у сарадњи са Домом здравља „Савски венац” организује бесплатне превентивне прегледе дојке. Прегледи ће се вршити у недељу, 30. октобра, од 8 до 18 часова у Дому здравља „Савски  венац” (Пастерова 1).

Акција у којој Београђанке могу без упута и чекања да обаве превентивни преглед дојки још један је у низу показатеља одговорне здравствене политике и део је континуиране кампање у борби против рака дојке.

Због забрињавајућих статистичких података, према којима годишње четири хиљаде жена годишње оболи од карцинома дојке, а чак 1.600 њих умре, инсистира се на превентивним прегледима, како би се спречио морталитет и потенцијални инвалидитет код жена. Уколико се карцином дијагностикује у раној фази и након тога лечи, проценат излечења је чак 97 одсто.

Осим прегледа, лекари из Дома здравља „Савски венац” пружаће суграђанкама и бесплатне савете о томе како обавити самопреглед дојке и едуковаће их о начинима за превенцију и лечење рака.