петак, 28. октобар 2016.

Мали: Новоизграђена здравствена станица „Јајинци” од изузетног значаја за 50 хиљада житеља подавалских насеља

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник општине Вождовац Александар Савић свечано су отворили новоизграђену здравствену станицу „Јајинци”. На овај објекат чекало се дуго и он је од изузетног значаја за педесет хиљада житеља подавалских насеља, навео је том приликом Синиша Мали.

– Ова здравствена станица даје већу сигурност грађанима и обезбеђује бољи квалитет примарне здравствене заштите. Отварајући објекат, испунили смо дато обећање премијера Србије, али и изашли у сусрет захтевима грађана. Циљ града јесте да свим житељима Београда омогући помоћ доктора и најбоље прегледе у непосредном комшилуку – рекао је Мали. 

Градоначелник је подсетио да је ово друга здравствена станица која се отвара у протеклих месец дана на Вождовцу, те да је прва била у насељу Стапа Степановић. Он је додао да се тренутно гради и дом здравља на Лабудовом брду, на који су грађани чекали четрдесет година, а за следећу годину планирана је и здравствена станица у Угриновцима, дом здравља у Борчи и ново крило дома здравља у Обреновцу.

– Од 2013. до данас вратили смо 431 милион евра кредита из претходног периода, па иако од тада није узет ниједан динар нових зајмова, успели смо да инвестирамо. Инвестиција ће бити још више – поручио је Мали и позвао грађане да воде бригу о свом здрављу, нарочито о превенцији.

Председник општине Александар Савић подсетио je да је ово четврта здравствена станица која је отворена у протекле две и по године на теритрорији Вождовца и побројао бројне пројекте који су актуелни или су урађени у општини. Између осталог, реконструисано је петнаест основних школа и урађено тридесет километара некатегорисаних путева, а доста је уложено и у друге инфраструктурне пројекте. 

Здравствена станица „Јајинци” у оквиру Дома здравља „Вождовац” имаће службу општe медицине, педијатрију, гинекологију, патронажну службу, стоматологију, лабораторију, ултразвучну дијагностику и саветовалиште за младе. Објекат има 780 квадратних метара. 

Догађају су присуствовали заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић и чланица Градског већа Ивана Томић, те градска секретарка за здравство Вера Дражић, њен заменик Александар Стефоски, и државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић. Mногобројне грађане поздравила је и директорка Дома здравља „Вождовац” прим. др Нада Јовановић Васиљевић.