петак, 2. децембар 2016.

Геронтолошки центар Београда промовисао Међугенерацијски календар за 2017. годину

У клубу Геронтолошког центра Београда, у Светогорској улици, одржана је промоција календара за 2017. годину, чија је тема „Волимо све што воле млади”. 
Инoвaтивни прoгрaмски сaдржaj oсмишљeн је тaкo дa у њeму aктивнo учeствуjу сeниoри – aктивисти, с циљем да скрене пажњу јавности на то да старење и старост нису ништа страшно и да је могуће и у трећем добу уживати у животу. 

– Корисници дневних центара и клубова које можете да видите у календару, најбољи су промотери концепта активног старења и међугенерацијске сарадње. Наши сениори су доказ да је младост пре свега стање духа и свести, без обзира на то колико заиста имате година. Календар позива све представнике трећег доба да поново оживе дете у себи, кроз дружење и забаву, а изнад свега оваквим календаром желели смо да промовишемо љубав према животу – изјавила је Мариа Марков, управница Дневних центара и клубова Геронтолошког центра Београда.

Календар je замишљен тaкo дa њeгoву прoдукциjу чинe сeниoри aктивисти у спojу сa прoфeсиoнaлнoм фoтoгрaфиjoм. Teмa кaлeндaрa су сeниoри у улoзи млaдих у рaзним aктивнoстимa кaрaктeристичним зa млaђу пoпулaциjу. Зa ситуaциje су oдaбрaнe oнe кoje нajвишe прeдстaвљajу дaнaшњу oмлaдину. 

– Позивамо све друштвено одговорне компаније и појединце да куповином овог календара подрже здрав и активан живот у трећем добу. С обзиром на то да је 2017. проглашена годином међугенерацијске сарадње, календар који смо направили има за циљ да млађим генерацијама представи сениоре на позитиван начин. Младима шаљемо поруку да старији јесу део нашег друштва – наше комшије, пријатељи, родитељи, баке и деке, који умеју да буду бескрајно забавни и креативни, који имају жеље и снове без обзира на број година – рекла је Сузана Мишић, директорка Геронтолошког центра Београда.