субота, 24. децембар 2016.

Седница Скупштине града у четвртак, 29. децембра

Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао је за четвртак, 29. децембар, у 10 часова, у згради на Тргу Николе Пашића 6,

36. седницу градског парламента

  Пред одборницима је Предлог одлуке о буџету Града Београда за 2017. годину. Одборници ће се изјашњавати и о измени Одлуке о утврђивању критеријума и мерила за обиме буџета градских општина, као и о Предлогу одлуке о обиму средстава за вршење послова града и градских општина и утврђивању прихода који припадају граду односно градским општинама у 2017. На дневном реду је и Предлог одлуке о финансирању програма, пројеката и активности корисника средстава буџета града у 2018. и 2019. години, те предлози одлука о измени одлука о локалним комуналним таксама за територију града Београда и о боравишној такси, као и измена Одлуке о накнади за заштиту и унапређивање животне средине на територији града.

Скупштина града ће одлучивати и о ценовнику услуга организационих јединица Градске управе Града Београда, конверзији потраживања Града Београда по основу неизмирених уступљених јавних прихода у удео у капиталу корпорације „ФАП” а.д. Прибој, као и о конверзији потраживања Града Београда по основу неизмирених уступљених јавних прихода у трајни улог у капиталу привредног друштва Предузеће за производњу гумарских и хемијских производа „Trayal Korporacija” а.д. из Крушевца.

Одборници ће расправљати и о давању сагласности на Предлог одлуке о рефинансирању обавеза по кредитима Општине Звездара, као и о неколико предлога планова детаљне регулације и предлога о изради планова детаљне регулације. Такође ће се пред одборницима наћи и Предлог одлуке о праву на новогодишњу новчану честитку мајци прворођеног дечака и прворођене девојчице, рођених 1. јануара, као и Предлог одлуке о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга.  

На дневном реду је и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о постављању привремених објеката на територији града, Предлог одлуке о такси превозу, Предлог одлуке о Градској управи Града Београда као и Предлог закључка којим се даје сагласност на текст прве измене споразума о пројекту између Владе Републике Србије, Владе Швајцарске Конфедерације и Града Београда о пружању финансијске помоћи у виду донације за пројекат „Комбинована топлана и електрана у Падинској скели која за гориво користи биомасу”. 

Пред одборницима је и Предлог одлуке о оснивању и раду Канцеларије за младе, Предлог одлуке о изменама Одлуке о оснивању и раду Службе за централизоване јавне набавке и контролу набавки, Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о начину реализације помоћи за побољшање услова становања интерно расељених лица на  територији града Београда, Предлог решења о давању сагласности на коначни нацрт уговора о јавно-приватном партнерству у обављању комуналне делатности јавног приградског и локалног превоза путника на територији града Београда, као и Предлог решења о давањи сагасности на коначни нацрт уговора о концесији за урбану опрему.

Одборници ће одлучивати и о Предлогу решења о давању сагласности на програме пословања комуналних предузећа за 2017. годину, као и о Предлогу решења о давању сагласности на одлуке о покрићу губитка из претходног периода за ЈП „Ада Циганлија” и ЈП „Хиподром Београд”.

На дневном реду по скраћеном поступку су и предлози решења о разрешењу и именовању директора и в.д. директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд, затим чланова управних и надзорних одбора у једном броју предузећа и установа, разрешењу и именовању чланова школских одбора у једном броју основних и средњих школа, као и Предлог решења о измени и допуни решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације на територији града Београда.