понедељак, 23. јануар 2017.

Основна школа „Јован Миодраговић“ добила 140 рачунара за ученике трећег разреда

Градски менаџер Горан Весић и председник општине Врачар Милан Недељковић уручили су вечерас 140 рачунара ученицима трећег разреда Основне школе „Јован Миодраговић“.

Општина Врачар је ове године издвојила 16 милиона динара за набавку 630 рачунара  за ученике трећих разреда, од чега је ОШ „Јован Миодраговић“, која је са 1.100 ђака најбројнија у овој  градској општини, добила 140.

Весић је истакао да се општина Врачар понаша веома одговорно када су у питању најмлађи суграђани, подсетивши том приликом да ова општина сваком рођеном детету обезбеђује беби-пакет, као и да постоје разни облици помоћи родитељима, попут доделе аутомобилских седишта за децу.  

– Општина Врачар је међу водећим градским општинама када је у питању брига о деци школског узраста. Сада већ традиционално, ова градска општина поклања рачунаре ученицима трећег разреда основне школе, а ове године је за ту намену издвојен новац за 630 рачунара. На Врачару се веома води рачуна о школама и деци, о чему сведоче и бесплатни програми који су организовани за школарце – рекао је Весић.

Према речима градског менаџера, општина Врачар и Град Београд воде одговорну политику што се показује кроз бригу о најосетљивијим категоријама становништва.

– Ово је такође и начин да помогнемо ученицима трећих разреда, који би требало да буду што припремљенији за живот у 21. веку, а рачунарско описмењавање је од изузетне важности за даље образовање – додао је Весић.

Председник општине Врачар Милан Недељковић је истакао да му је изузетно драго да је општина и ове године успела да обезбеди средства за рачунаре.

– Рад на рачунару је веома важан и деца овог узраста морају на време да крену са едукацијом. Ово је својеврсна одскочна даска за даље образовање, за рад у остатку основне, а потом и средње школе, односно факултета – рекао је Недељковић.

Директорка ОШ „Јован Миодраговић“ Вера Шаиновић је захвалила градском менаџеру и председнику општине Врачар, истакавши да школа има одличну сарадњу са матичном општином и Градом. Она је истакла да ће рачунари ће значајно унапредити наставу и дати нове могућности ђацима и наставном особљу.