среда, 22. фебруар 2017.

Добри резултати рада Комуналне полиције у 2016. години

Годишњи извештај о раду Комуналне полиције представљен је данас у згради Градске управе, а састанку су присуствовали градоначелник Београда Синиша Мали и начелница Градске управе Сандра Пантелић. Они су похвалили њихов рад и изразили задовољство постигнутим резултатима у 2016. години.

Мали је рекао да је важно да су запослени у том секретаријату на располагању грађанима и да заједно са њима овај град чине бољим и лепшим.

– Моја жеља је да сваке године буде мањи број прекршајних налога и инцидената јер би то значило да се грађани понашају у складу са нормама и законима. Ми се трудимо да будемо на услузи грађанима и да повећавамо број испостава како би припадници Комуналне полиције могли брже да реагују. Важно је да грађани у свом комшилуку имају комуналног полицајца, а следећа испостава биће отворена на Ади Циганлији. Такође, набављено је и 13 нових возила за Комуналну полицију, као и техничка опрема. Осим тога, организоваћемо и нове обуке и усавршавања – истакао је градоначелник и додао да је циљ да на терену буде 1.000 комуналних полицајаца, али и већи број потпуно опремљених испостава, како би комунални ред у граду био бољи.

Према речима Синише Малог, Град Београд излази у сусрет захтевима припадника Комуналне полиције како би они свој посао обављали поштено, савесно и за добробит грађана Београда.

Начелница Градске управе Сандра Пантелић рекла је да ће за све запослене у Комуналној полицији који су од пријема у радни однос до данас стекли неко више образовање, оно бити признато новом систематизацијом.

– У сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, након шест година откако Комунална полиција постоји, закључили смо да је дошло време да се приручник и обука коју пролазе измене. Сада имамо више искуства у односу на почетни период када су организоване прве обуке. Град Београд је део радне групе која ће се бавити израдом новог правилника и прописивањем обука, тренинга и програма стручног усаврашвања за комуналне полицајце. Град је аплицирао у Савету Европе и заузео прво место за програм стручног усавршавања и управљања људским ресурсима, што значи да смо озбиљно почели да се бавимо проблемима запослених и начином како да помогнемо – објаснила је Сандра Пантелић и најавила да ће у наредних десет дана бити организована прва обука за спречавање дискриминације припадника ЛГБТ популације.

У обавези смо, додала је она, да прођемо тај тренинг и упознамо се са стварним стањем у граду јер смо ми град који има разумевања за све људе и припаднике свих мањина.

У годишњем извештају рада Комуналне полиције речено је да је највише прекршајних налога било за вожњу без возне исправе и паркирање.
Догађају је присуствовао и вршилац дужности секретара за послове Комуналне полиције Никола Ристић.