понедељак, 6. март 2017.

Положен камен темељац за „Ада мол” који ће запослити 1.500 људи

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник Управног одбора компаније ГТЦ Томас Курцман положили су данас камен темељац за „Ада мол”, шопинг центар најновије генерације, који ће се налазити надомак Аде Циганлије. 

Мали је том приликом истакао да ће нови тржни центар у потпуности изменити изглед овог дела града јер се ради о инвестицији од близу сто милиона евра на 90 хиљада квадрата, где ће, када се заврши овај тржни центар, крајем идуће године посао наћи 1.500 људи.

– Прошле године смо били сведоци почетка изградње неколико великих пројеката у нашем граду – шопинг мол у Борчи, завршава се Икеа током лета, фабрика „Меита”  је завршена и пробна производња креће у марту – нагласио је Мали.

Он је прецизирао да у овом тренутку има 502 градилишта у Београду и најавио да ће у наредних неколико месеци град имати више од пола милијарде евра нових инвестиција. 

– Нове инвестиције покрећу грађевинску индустрију, привреду, отварају нова радна места и за то ћемо се борити и од тога нећемо одустати – истакао је Мали.

Градоначелник је захвалио компанији ГТЦ на поверењу и подсетио да су већ инвестирали свој новац у Србији и Београду у седам пројеката, што значи да смо постали поуздано тржиште за инвестиције. 

Томас Курцман је истакао да константним улагањем ова компанија од Београда чини модеран град, усмерен ка будућности и новој ери пословања, уводећи највише еколошке стандарде и интернационални дух пословног начина живота у срцу Београда. 

– Компанија ГТЦ већ 15 година развија Београд и то планира да настави у свом даљем пословању, а постављање камена темељца за „Ада мол” само је још један корак у том правцу – навео је Курцман. 

Догађају су присуствовали главни градски урбаниста Милутин Фолић и председник општине Чукарица Срђан Коларић.