понедељак, 20. март 2017.

Град позива приватнике на конкурсе за добијање субвенција и кредита

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић обишао је данас компанију „НАГ”, која је током последњих година уз помоћ субвенција Града Београда умногоме побољшала пословне резултате. Петронијевић је свим садашњим и будућим предузетнцима поручио да верују у себе и своје пословне идеје, као и да буду у контакту са Саветом за запошљавање, Фондом за развој и Секретаријатoм за привреду како би конкурисали за добијање адекватне помоћи.

– Данас смо у посети компанији „НАГ”, где смо се уверили да се машинама које је ово предузеће набавило уз помоћ субвенција Града Београда заиста обавља делатност за коју су намењене. Овде је директно запослено девет људи, уз 35 екстерно запослених. Наша је жеља да на територији Београда постоји што више оваквих предузећа – рекао је Петронијевић.

Он је позвао све заинтересоване да се јаве на конкурсе Секретаријата за привреду, али и Фонда за развој, који ове године, као и прошле, има грантове за старт-ап у износу од шест милиона динара, од чега је 1.800.000 бесповратно. 

– Рок отплате је пет година, уз грејс период од 12 месеци. Током прошле године Град Београд је доделио 62 таква кредита. Када погледамо наше данашње домаћине, јасно је да добра идеја и вера у сопствене могућности готово увек резултирају успехом. Помоћ привредницима коју обезбеђује држава је већа из године у годину – нагласио је члан Градског већа. 

Према његовим речима, град жели да буде партнер приватницима који покрећу или развијају сопствени бизнис.  

– Поручујем свим заинтересованима да се јаве Савету за запошљавање са својим идејама и иницијативама. Привредници обезбеђују прилив новца у буџет, а ми смо ту да будемо њихов сервис – закључио је Петронијевић.

Власница предузећа „НАГ” Александра Поповић наводи да је њено предузеће на тржишту 12 година, као и да је до сада два пута користило средства која обезбеђује Град Београд. 

– Наша компанија се бави производњом пословних униформи.  Пре 12 година смо подигли кредит од Фонда за развој, да бисмо 2014. од Града Београда добили субвенције које смо искористили за куповину машина. Једна од тада набављених машина нам је изузетно важна, јер на њој радимо узорке. Годину дана касније, 2015, поново смо уз помоћ субвенција града поспешили производњу, по нашим проценама за 30 одсто. Осим домаћег тржишта, највише извозимо у Црну Гору и Швајцарску – рекла је Поповићева.