понедељак, 27. март 2017.

Потписан Споразум о сарадњи Града Београда и „Лукоила”

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић и генерални директор компаније „Лукоил Србија” Игор Семеничев потписали су данас у Старом двору Споразум о сарадњи за 2017. годину. Споразумом вредним 22,5 милиона динара наставља се сарадња Града Београда и компаније „Лукоил” у реализацији и финансирању пројеката у области спорта, културе, науке и социјалне заштите.

Младеновић је захвалио компанији „Лукоил” на доброј сарадњи, разумевању и препознавању значаја овакве сарадње. 

– Сарадњу смо започели прошле године, када је „Лукоил” као друштвено одговорна компанија уложила средства у одређене пројекте у области културе у нашем главном граду. У ту сврху, ми смо формирали посебну интерресорну комисију, где заједно са представницима ове компаније радимо на решавању изузетно важних питања за функционисање „Лукоила”, али и самог Града Београда у односу на имовинско-правне, урбанистичке и друге проблеме који се јављају у пословању – казао је Младеновић.

Он је истакао да су резултат те сарадње управо споразуми који су са овом компанијом потписани прошле и ове године. 

– Прошле године компанија „Лукоил” је са 20 милиона динара помогла организацију и одржавање веома важних фестивала попут ФЕСТ-а, Фестивала документарног и краткометражног филма, као и обнову сале Дечјег културног центра. На томе им велико хвала, али ту нисмо стали, јер је овогодишњи уговор већи за 2,5 милиона динара, што значи да ће се са укупно 22,5 милиона динара помоћи фестивали и неке нове културне манифестације. Посебну пажњу ће ова компанија посветити и градским општинама, а прва ће ове године бити Земун са својим спортским теренима и парковима – рекао је заменик градоначелника. 

Младеновић је нагласио да је ово значајан пример како велике компаније које раде и послују на територији Београда могу да помогну у разним сферама живота главног града и позвао и друге компаније да следе пример „Лукоила”.
Генерални директор компаније „Лукоил Србија” Игор Семеничев захвалио је на помоћи града у реализацији пројеката ове компаније. 

– „Лукоил” је социјално одговорна компанија и зато ћемо апсолутно реализовати све обавезе које смо преузели у нашим заједничким социјалним и културним пројектима. Већ другу годину заредом потписујемо споразум јер смо безусловно задовољни нашом сарадњом и надамо се да ћемо у будућности само наставити да ширимо међусобну сарадњу – истакао је Семеничев.

Споразумом је предвиђено да  пројекти који се финансирају буду изабрани на основу конкурса за финансирање пројеката у области спорта, културе, екологије, науке, као и за социјалне и хуманитарне пројекте.