петак, 7. април 2017.

Мали: Не шараjте зидове у свом дому који се зове Београд

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас акцији уклањања графита у Влајковићевој улици. Мали је разговарао са радницима ЈКП „Београд-пут” који су уклонили графите настале током протеста у последњих неколико дана, као и оне који се налазе на зградама у престоници већ дуже време. 

– Сваки човек има демократско право да изрази своје мишљење или незадовољство. Уколико је потребно, може то право да искористи и на улицама Београда, али нико нема право да ружи и уништава фасаде нашег града. Апелујем на све младе да се понашају културно и чувају град, како бисмо избегли овај говор мржње уперен према било коме – рекао је Мали.

Он је нагласио да фасаде треба да се чувају, а не да се по њима исписују графити, као и да поруке мржње свакако не би требало да буду нешто по чему је Београд познат.

– Београд је отворен, космополитски град и ми се током последњих година боримо управо против оваквих ствари, односно против сваког облика дискриминације. Ако смо у буџету успели да направимо простор и издвојимо средства за поправку и реновирање скоро 200 фасада ове године, онда не би требало да их ружимо на овај начин. Ово је град свих нас и требало би да се понашамо у складу са тиме. Право на протесте нико никоме не може да одузме, али право на цивилизовано понашање је свачији лични избор. Сигуран сам да нико од тих младих људи не шара зидове у свом стану, зато немојте да шарате зидове у свом дому који се зове Београд – додао је градоначелник.