уторак, 18. април 2017.

Седница Скупштине града у четвртак, 20. априла

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић заказао је за четвртак, 20. април, у 10 сати 38. седницу Скупштине града у згради Градске управе на Тргу Николе Пашића 6.

Одборници ће на седници расправљати о предлозима планoва генералне регулације на подручју Гроцке, Палилуле, Звездаре и Вождовца (насеља Калуђерица, Лештане, Болеч, Винча и Ритопек), као и Барајева. Разматраће и више планова детаљне регулације, и то за изградњу ванградског топловода, за део Булевара деспота Стефана од Улице Џорџа Вашингтона до Цетињске, дела уличне мреже стамбеног комплекса „Старо насеље” у Железнику, дела насеља Миријево (на локацији „Орловско насеље”). На дневном реду наћи ће се и израда шест планова детаљне регулације у деловима општина Стари град, Звездара, Палилула, Чукарица, Вождовац и Звездара.

На седници градске скупштине наћи ће се и предлози решења о додели назива улица и паркова на територијама Врачара, Савског венца, Старог града и Чукарице, као и предлози о измени решења о промени назива улица на Вождовцу, Новом Београду и Чукарици. Одборници ће расправљати и о изменама и допунама одлуке о подизању и одржавању споменика и скулптуралних дела на територији Београда, предлогу подизања споменика Јурију Алексејевичу Гагарину и Јањошу Хуњадију, као и о образовању одбора за њихово подизање.

Разматраће се и предлози одлука о изменама и допунама одлука о комуналном реду, о одржавању чистоће, о пречишћавању и дистрибуцији воде, о одвођењу и пречишћавању атмосферских и отпадних вода на територији града Београда, о уређивању и одржавању гробаља и сахрањивању, уређењу и одржавању паркова, зелених и рекреационих површина, о пијацама, држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији града Београда, о димничарским услугама, о начину плаћања комуналних услуга на територији града Београда, о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду, о јавној расвети, о комуналној инспекцији, као и о постављању балон-хала спортске намене на територији града Београда.

На седници ће се расправљати и о предлогу одлуке о начину, условима и критеријумима за избор корисника средстава у оквиру мера и активности за подршку развоја предузетништва које се финансирају из буџета града, предлогу одлуке о изменама и допунама одлуке о начину, критеријумима и мерилима за избор програма и пројеката у туризму који се суфинансирају из буџета града, предлогу којим се предлаже Влади Србије утврђивање јавног интереса за експропријацију односно административни пренос непокретности – земљишта и објеката ради изградње постројења за управљање отпадом, санације и проширење депоније „Винча”, с тим да се град Београд одреди за корисника.

Такође, биће промењена оснивачка акта 28 установа културе чији је оснивач Град Београд, предлог правила Београдског фестивала документарног и краткометражног филма, као и предлог решења о давању сагласности на Статут СРЦ „Пионирски град”. Расправљаће се и о годишњем извештају о раду, као и плану рада Градског штаба за ванредне ситуације. Биће речи и о извештају о раду Градског правобранилаштва и заштитника грађана у 2016. години.