недеља, 23. април 2017.

Одржана Смотра младих рецитатора у „Шумицама”

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић присуствовала је данас у вождовачком центру „Шумице” 57. Смотри рецитатора деце и младих из основних и средњих школа у Београду. Ову манифестацију прганизују Пријатељи деце Београда и Савез културно-уметничких друштава Београда, а скупу су, пред представника Пријатеља деце, присуствовали и представнивци Општине Вождовац. 

– Већ три године долазим на ову манифестацију и сваке године она је све лепша јер је све више младих талената и рецитатора.  Град Београд има сјајну сарадњу са Пријатељима деце и заиста се трудимо да им омогућимо да све своје активности спроводе без икаквих проблема на радост деце Београда – истакла је Андреа Радуловић, пожелевши такмичарима да буду храбри и креативни.

После одржаних општинских такмичења, на којима је учествовало око 1.560 такмичара, на градском такмичењу наступило је 105 такмичара у три категорије и то: у категорији млађих разреда (од 1. до 4. разреда), у категорији средњег узраста (од 5. до 8. разреда) и у категорији средњих школа. На основу одлуке стручног жирија, који су чинили глумац Никола Кундачина, рецитатор Синиша Кукућ и театролог Милован Здравковић по пет најуспешнијих такмичара у свакој од три категорије представљаће Београд на републичком такмичењу које ће се одржати током маја у Ваљеву.

Смотра  подстиче и развија склоности и способности све, а посебно талентоване деце и младих у сценском говору и уметничком тумачењу интерпретације текста песме. Јавно представљање уметничког дела и жива песничка реч афирмишу личност деце и младих и доприносе већем општем нивоу њихове културе и очувању чистоте изговорене речи у духу књижевног говорног језика. 

Покровитељ програма је Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, а домаћин програма Установа вождовачки центар „Шумице”.