четвртак, 18. мај 2017.

Весић: Град наставља да улаже у реконструкцију постојећих и изградњу нових вртића

Градски менаџер Горан Весић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, чланица Градског већа Тања Поповић и председник општине Палилула Александар Јовичић присуствовали су данас свечаном отварању Пролећне вашаријаде вртића „Јежурко” у Борчи.

Весић је рекао да је то пример установе која добро ради и добро изгледа, али и да је то један од начина да деца уче да буду део друштва и да буду солидарна.

– Пројекат из кредита Светске банке вредан 47 милиона евра намењен је за изградњу нових и реконструкцију и доградњу постојећих вртића, а Град Београд је спреман да у томе учествује. Београд чини 40 одсто бруто друштвеног производа, имамо највећи притисак деце и изаћи ћемо са пројектима, конкурисаћемо и очекујемо да један део тог новца остане овде. Надам се да ће већина наших општина кроз тај кредит успети да добије макар још једну установу или доградњу како бисмо смањили притисак деце која чекају на место у вртићима – објаснио је Весић.

Према његовим речима, догађај који је организован у вртићу „Јежурко” подстиче децу да нешто раде сама и да учествују у хуманитарним акцијама. Овде је данас све лепо организовано, навео је градски менаџер и додао да је то подстицај и осталим установама да организују сличне манифестације.
Министар Шарчевић је рекао да у свакој предшколској установи на територији Београда коју је посетио влада ред, хармонија и посвећеност послу, што га, како је навео, посебно радује.

– Потписан је кредит од 50 милиона долара Светске банке, који се припремао две године, сада се реализује и он ће омогућити изградњу нових, адаптацију постојећих објеката или неке друге моделе, а на Палилули постоје могућности за надградњу објеката – нагласио је министар.

Малишани су гостима приредили пригодан програм, након чега су заинтересовани могли да пазаре занимљиве ситнице које су правила деца и њихови васпитачи.