среда, 24. мај 2017.

За викенд обимни неопходни радови на постројењу за производњу воде „Макиш”

Екипе ЈКП „Београдски водовод и канализација” спровешће током наредног викенда, 27. и 28. маја, обимне радове на постројењу за производњу воде „Макиш” у склопу припрема за летњу сезону. 

Радови су неопходни јер за резултат имају повећање поузданости и ефикасности рада овог постројења, али и зато што годинама ништа није рађено на одржавању система и како током лета квалитет воде не би био доведен у питање. 

Из овог предузећа саопштавају да су се у одлуци да радови буду током једног викенда, а не у фазама, руководили  управо тиме да за викенд нема наставе у школама, као и да потрошачи буду што мање оштећени, а да за кратко време буде одрађено све што је планирано. 

ЈКП „Београдски водовод и канализација” се извињава свим потрошачима који ће због ових радова остати без воде и моли их да буду стрпљиви, јер ће након завршетка посла бити обезбеђена континуирана снабдевеност са бољим притиском, као и да ће се на тај начин смањити могућност честих кварова.  

За приоритетне потрошаче, школе и болнице, биће обезбеђене цистерне, а грађанима се препоручује да обезбеде потребне количине воде. 
Потрошачи ће током радова у Макишу имати снабдевање водом према следећем распореду: 

1) Од суботе, 27. маја, од 06.00 сати до недеље, 28. маја, до 18.00 сати без воде ће остати потрошачи у следећим насељима:

– јужни део дистрибутивног система – Рушaњ, Срeмчицa, Вeликa Moштaницa, Ненадовац, Дражановац, Глумчево брдо, Стара Липовица, Пландиште, Село Гунцати, Средњи крај, Стражарија, Караула, Гај, Равни гај, Мељак, Баћевац, Шиљаковац, Вранић, Тараиш, Бождаревац, Велики Борак, Лесковац, Степојевац, Ресник и Барајево;
– лева обала Дунава – Бoрчa, Oвчa, Крњaчa и Котеж;
– Подавалска насеља – Рипањ, Степашиновац, Зуце, Траншпед, Орловица, Липар, Чаршија, Феропласт, Врчин, Торањ Авала, Пиносава и Бели Поток,
– лева обала Саве – cремска села (Бољевци, Прогар, Јаково, Бечмен и Петровчић).
 
2) Од суботе, 27. маја, од 12.00 сати до недеље, 28. маја, до 12.00 сати без воде ће остати потрошачи у следећим насељима:

– виши делови Бановог брда, Жаркова и Железника;
– Церак, Церак виногради, Видиковац, Лабудово и Петлово брдо.

3) У суботу, 27. маја, од 06.00 до 12.00 сати умањен притисак осетиће потрошачи у свим осталим градским насељима, осим потрошача у Новом Београду, Земуну и Сурчину.

4) Од суботе, 27. маја, од 12.00 сати до недеље, 28. маја, до 12.00 сати умањен притисак и повремене прекиде у водоснабдевању осетиће сва остала градска насеља осим потрошача у Новом Београду, Земуну и Сурчину.

5) Од суботе, 27. маја, од 12.00 сати до недеље, 28. маја, до 08.00 сати умањен притисак осетиће потрошачи на вишим спратовима у Новом Београду, Земуну и Сурчину. 

Из овог предузећа моле грађане да, током извођења радова на ПП „Макиш”, воду користе што рационалније, само за најосновније потребе.
За све додатне информације потрошачи се могу обратити Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на телефон 3606-606, а обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на адреси www.bvk.rs.