субота, 27. мај 2017.

Младеновић отворио Градско такмичење Црвеног крста у пружању прве помоћи

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић отворио је Градско такмичење Црвеног крста у пружању прве помоћи на Ади Циганлији. Он је том приликом поручио да је Град Београд поносан на резултате које годинама уназад постижу београдске екипе Црвеног крста на међународним такмичењима, са којих се по правилу враћају са медаљама. 

Младеновић је истакао да су оваква такмичења и активности Црвеног крста сјајна ствар за децу јер имају прилику да се кроз солидарност и хуманост додатно образују.

–  Данас смо дивним поводом на Ади Циганлији, у питању је такмичење београдских организација Црвеног крста у пружању прве помоћи. Имаћемо прилику да видимо на делу и најмлађе, оне који су се такмичили у квизу, а данас се такмиче основци и средњошколци. Веома смо поносни на ове сјајне екипе, јер су Црвени крст Србије и Црвени крст Београда веома успешни и познати по добрим резултатима. Били су прваци Европе и узимају медаље на међународним такмичењима дуго година заредом – оценио је Младеновић.

Заменик градоначелника је нагласио важност волонтерског покрета Црвеног крста, јер, како је рекао, деца се већ у предшколском узрасту граде кроз оваква такмичења и све то резултира чињеницом да имамо изванредне такмичаре у пружању прве помоћи.

– Помажући другима, они помажу широј заједници и то је, између осталог, један од постулата Црвеног крста. Мислим да су млади, који су прошли кроз оваква такмичења и програм Црвеног крста, на правом путу да постану успешни људи који дају велики допринос овој земљи. Свима желим да буду успешни на данашњем такмичењу, нека наравно победи најбољи, али су сви они победници самим тим што учествују у активностима Црвеног крста и што воле да помажу другима – додао је Младеновић.

Председник општине Чукарица Срђан Коларић је рекао да би деца требало да буду свесна да је велика ствар бити спреман да се помогне другом.

– Овакве активности су веома важне и за психолошки развој младих, јер се на овај начин подиже свест о важности помагања другим људима. Општина Чукарица ће и даље наставити да помаже Црвени крст и друге хуманитарне организације – рекао је Коларић.

Секретар Црвеног крста Београд Ивана Марисављевић Дашић је захвалила свим учесницима и онима који су помогли манифестацију. Она је учесницима пожелела пуно успеха, као и да у добром расположењу покажу шта знају.