недеља, 28. мај 2017.

Весић: Завршен ремонт на Макишу, сви делови Београда осим Барајева имају воду

Шест сати пре него што је најављено завршени су радови на постројењу за прераду воде ЈКП „Београдски водовод и канализација” у Макишу и у овом тренутку цео град има нормално снабдевање водом, рекао је градски менаџер Горан Весић у Јутарњем програму ТВ Пинк. Он је јутрос око 6 сати обишао командно-лабораторијски центар ЈКП „Београдски водовод и канализација” како би испратио почетак пуштања система у рад.

Према Весићевим речима, у овом тренутку на територији Београдa постоје проблеми у снабдевању водом у Барајеву због квара на електроници резервоара. Екипе  „Водовода” већ су отклониле квар и почело је пуњење резервоара и цеви, али будући да је дужина водоводне мреже само у Барајеву око 600 километара, очекујемо да се снабдевање Барајева нормализује  до поднева, каже Весић.

– Радови су завршени шест сати пре него што смо најавили и уместо јутрос око шест сати, наша фабрика за прераду воде Макиш почела је да ради у пуном капацитету већ око поноћи. Ови радови били су неопходни и захтевали су пражњење резервоара и обустављање водоснабдевања на 24 сата. Преко стотину инжењера и радника нашег „Водовода” радило је херојски и посао завршило за 18 сати. Увели смо две нове технологије у пречишћавање воде, то су угљен-диоксид и УВ технологија, које у Србији има само „Београдски водовод”, чиме смо смањили коришћење хемикалија у преради воде и побољшали њен квалитет који је иначе одличан јер наша „чесмовача” је квалитетнија од многих флашираних вода – истакао је градски менаџер.

Градски менаџер се извинио грађанима који током јучерашњег дана нису имали воду и захвалио им јер су имали стрпљења.

– Изабрали смо викенд пре него што почну врућине јер тада не раде школе и обданишта и урадили посао који дуже од десет годинa није рађен у „Водоводу”. Сви приоритетни потрошачи попут болница и домова здравља имали су цистерне тако да је овај велики посао завршен у најкраћем року на најбољи начин – истакао је Горан Весић.