среда, 31. мај 2017.

Београд наставља да улаже у енергетску ефикасност

Конференција „Београд – шампион енергетске ефикасности”, која се одржава у оквиру „Недеље енергије 2017“, одржана је у „Сава центру”. Вршилац дужности секретара за енергетику Марко Стојановић истакао је да Град Београд жели да промовише све што је урађено на пољу енергетике и заштите животне средине. 

Стојановић је нагласио да је данашња конференција у „Недељи енергије”, са становишта Града Београда и његових енергетских пројеката, изузетно значајна.

– Желимо да покажемо да је Београд прави шампион у региону када су у питању енергетска ефикасност и заштита животне средине. Због тога је ова конференција за нас веома битна, како бисмо заједно са колегама из градских предузећа и осталих секретаријата презентовали стручној јавности пројекте који су завршени и оне који су у току. Говорићемо о конкретним стварима и нашем опредељењу да наставимо са таквом енергетском политиком и још већим степеном заштите животне средине – рекао је Стојановић. 

Конференцији су присуствовали представници градских комуналних предузећа – Душан Савковић из ГСП „Београд”, Бојан Богдановић из „Београдских електрана”, Биљана Влајић из „Паркинг сервиса”, као и Наташа Ђокић из Секретаријата за заштиту животне средине. 

Председница ЦЕДЕФ-а др Ана Бован истакла је да је Србија већ ускладила већину прописа са Европском унијом када су у питању енергетска ефикасност и заштита животне средине. Према њеним речима, „Недеља енергије 2017” у Београду део је ширег концепта „Недеље одрживе енергије ЕУ”, која се одржава од 2006. године.