уторак, 13. јун 2017.

Синиша Мали: Програм 26. Белефа најбогатији до сада

Београдски летњи фестивал, под слоганом „Лети културно”, биће одржан од 23. јуна до 23. јула, под покровитељством Града Београда, најављено је данас на конференцији за новинаре у Старом двору. 

Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је значај ове манифестације, која се по 26. пут одржава у главном граду и која на прави начин одражава дух српске престонице. Он је најавио богат програм, са никад већим бројем културних дешавања. 

– Стратегија је да се из године у годину улаже више средстава у манифестације којима је Град Београд оснивач. Од новца из уштеда, ове године је у Белеф уложено 30 одсто више средстава него протекле, због чега имамо и богатији програм – навео је Мали и позвао Београђане и госте престонице да посете овогодишњи Белеф. 

Он је подсетио да ће на фестивалу, између осталих, наступити Бајага и Инструктори, Сања Илић и Балканика, али и гости из Индије са неколико програма, због чега је захвалио амбасади те земље у Србији. 

Уметнички директор фестивала Александар Илић такође је позвао грађане да део лета проведу на Белефу, уз веома богат и разнолик програм. Он је изразио задовољство да се после дуго времена уметничка игра, перформанс, као и велики број изложби враћа на фестивал. Такође је додао да ће се програм одвијати на неколико локација, попут СКЦ-а, Народног позоришта и Куће легата. 

Догађају су присуствовали вршилац дужности секретара за културу Ивона Јевтић, Момчило Бајагић Бајага, чији ће састав затворити 26. Белеф, и амбасадорка Индије у Београду Нариндер Чаухан. 

Програм и сатница фестивала, као и цене улазница, од којих су многе бесплатне, могу се видети на сајту организатора www.belef.rs/www.cebef.rs