петак, 23. јун 2017.

Почиње реконструкција водоводне и канализационе мреже у зони Славије

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда почиње изградњу водоводне и канализационе мреже у зони Трга Славија. Радови почињу у суботу, 24. јуна, а рок за завршетак радова је почетком октобра. Вредност радова је 24,6 милиона динара.

Како је саопштено из Дирекције, радови обухватају изградњу 150 метара водоводне и 350 метара канализационе мреже. Нов водовод са прикључцима ће бити постављен у Улици краља Милутина, док ће се средином улица Краља Милана и Светозара Марковића поставити нове канализационе цеви већег пречника. Радови ће обезбедити уредно и сигурно функционисање свих корисника у овим улицама, као и пословног објекта – хотела на углу Краља Милутина и Краља Милана.

Радови ће се одвијати делом у тротоару, а делом у коловозу, због чега ће бити потребна посебна организација одвијања саобраћаја. У прве две недеље за саобраћај ће бити затворена Улица Светозара Марковића, а затим следи затварање средњих саобраћајних трака у Краља Милана. Током радова, саобраћај ће се одвијати жутим тракама у оба смера у Краља Милана, док ће Улица краља Милутина бити затворена за саобраћај у последњој фази радова.

Радови су захтевни јер дубине рова за канализационе цеви износе од два до шест метара, с обзиром на то да је гравитациони пад морао бити усклађен са падом терена, дозвољеним брзинама протицаја, као и постојећим прикључцима. Такође, део цеви ће бити утиснут испод Улице краља Милана, како би се обезбедило стално одвијање саобраћаја у жутим тракама.