понедељак, 26. јун 2017.

Град тражи објашњење зашто бесправни објекат у Студентској 45а није срушен после месец дана

Секретаријат за инспекцијске послове града упутио је Градској општини Нови Београд допис у коме се тражи да се образложи због чега уклањање бесправног објекта у Студентској 45а у власништву Радета Дедовића траје дуже од месец дана!


У допису који је потписала в. д. заменика начелника Градске управе Града Београда Соња Подунавац каже се:

„Грађевински инспектор овог секретаријата уочио је приликом обиласка терена да је и даље у току уклањање бесправног објекта у Улици студентској број 45а, имајући у виду чињеницу да је уклањање бесправног објекта започето још 22. маја 2017. године а да до данас није окончано, односно уклоњен је  први спрат (осим дела платна). С обзиром на утврђено чињенично стање на терену, неопходно је да нас обавестите о разлозима динамике уклањања односно зашто поступак уклањања првог спрата траје месец дана.”


Секретаријат за послове легализације Града Београда донео је 6. јуна 2017. године под бројем XXXI-13 број 351.21-15592/2010 Закључак о обустави поступка легализације бесправног објекта у Студентској 45а власника Алилија Амдија, који је 26. октобра купио Раде Дедовић. Закључак је донет на основу чињенице да је подносилац Алили Амди преминуо, а Секретаријату за послове легализације није достављен доказ о поменутој оставинској расправи, чиме су се стекли законски услови да се обустави поступак легализације. Додатни разлог је чињеница да је ћевабџиница односно објекат који је био предмет легализације који је изграђен 1983. године срушио нови власник Раде Дедовић и на његовом месту саградио бесправни двоетажни објекат.