петак, 28. јул 2017.

Синиша Мали: До краја године више од 80 нових аутобуса на улицама престонице

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас у ауто-центру Саобраћајног предузећа „Ласта” примопредаји 20 нових соло аутобуса, који ће превозити грађане до приградских насеља. 

Он је подсетио да од 1. јануара конзорцијум „Ласта”, према уговору о јавно-приватном партнерству са Градом Београдом, превози грађане ка приградским општинама. 

– Према том уговору, „Ласта” обезбеђује нове аутобусе који су црвене боје, опремљени клима-уређајима и бројачима путника. Драго ми је да конзорцијум „Ласта” испуњава свој део уговора. Првих 20 аутобуса набављено је почетком године, сада још 20, док се у септембру очекује набавка још 16 зглобних аутобуса  – најавио је Мали. 

На овај начин ће се унапредити приградски саобраћај у главном граду, истакао је Мали и додао да је приоритет линија до Младеновца, због чега већ 15 нових аутобуса саобраћа на тој дестинацији. Али приоритeт су, како је додао, и линије до Барајева, Обреновца и Сопота. 

Градоначелник је најавио набавку 30 зглобних аутобуса у Градском саобраћајном предузећу „Београд”, од којих ће првих 10 стићи у септембру, а остатак до краја године. Нови аутобуси ће, како је рекао, испуњавати све услове у складу са унапређењем квалитета саобраћаја у Београду. 

Он је захвалио руководству Саобраћајног предузећа „Ласта” на добро урађеном послу, јер је то предузеће, подсетио је Мали, до само пре две године било близу стечаја, а данас на квалитетан начин унапређује саобраћај у главном граду. 

Догађају је присуствовао секретар за јавни превоз Угљеша Митровић и директор Саобраћајног предузећа „Ласта” Вељко Вукобратовић.