четвртак, 10. август 2017.

Почела са радом еко-патрола на Савском венцу

Еко-патрола ће од данас бити на располагању свим грађанима Савског венца за пријаву комуналног нереда у парковима, на игралиштима и осталим јавним површинама, наводи се у саопштењу ове општине.

Њен задатак је да по пријему пријаве у што краћем року изађе на терен и уклони комунални неред са јавне површине. То подразумева кошење траве, сакупљање лаког отпада, уклањање мањих депонија, уређење паркова, урбаних џепова и осталих јавних површина. Поред тога, улога еко-патроле је и да апелује на грађане да воде рачуна о својој околини и зеленим површинама које користе. 

Oпштина Савски венац покренула је пројекат „Еко-патрола” у циљу бољег одржавања јавних зелених површина на територији општине.

Председница ове општине Ирена Вујовић истакла је да је ово још један од пројеката јоји је покренут на иницијативу грађана и да је општина препознала потребу за постојањем сервиса који ће на најбржи могући начин одговорити на проблеме који се тичу комуналног уређења јавних површина на Савском венцу. 

– Кроз пријем грађана, који се свакодневно обавља у општини, уочили смо да су комунални проблеми оно на шта нам се наши суграђани највише жале и да чак постоје одређене локације на територији општине где није довољно редовно одржавање екипа из ЈКП „Зеленило – Београд” да би се на истим одржао комунални ред. Зато смо донели одлуку да уведемо еко-патролу како бисмо могли брже да реагујемо и да на ефикаснији начин изађемо у сусрет решавању проблема наших суграђана – рекла је Ирена Вујовић.

Она је додала да ће Општина Савски венац као и до сада бити максимално на услузи грађанима и уважити сваки њихов предлог, а да ће пројекат „Еко-патроле” допринети лепшем и уређенијем изгледу општине, што је у интересу свих становника Савског венца.

Захтев за интервенцију еко-патроле грађани могу поднети сваког радног дана на писарници општине или путем мејла: ekopatrola@savskivenac.rs.