петак, 18. август 2017.

Весић: Данас почели радови на уређењу Платоа Милана Младеновића

Радови на уређењу Платоа Милана Младеновића испред Дома омладине почели су данас, а очекује се да крајем септембра овај простор добије потпуно нови изглед, изјавио је градски менаџер Горан Весић.

Он је за ТВ Пинк истакао да ће овај простор имати гранитне коцке, биће изграђена мала сцена за концерте на отвореном, а уклониће се киоск и клупе које нису у функцији и поставити нови мобилијар. 

– Биће уређен део Дечанске улице која ће бити поплочана, имаћемо дрворед са дванаест нових стабала, као и јавну чесму, тако да ће овај плато коначно добити изглед какав и заслужује. Од 2011. године овај плато носи име Милана Младеновића, фронтмена „Екатарине велике”, који је на свој начин задужио овај град. Иако носи ово име, плато никад није заживео као место где се Београђани  окупљају и где се одржавају свирке. Сада се прави један мали урбани џеп са зеленилом – рекао је Весић и додао да се на овај начин одужује дуг према Милану Младеновићу.

Он је истакао и да неће више бити рекламирања на објекту Дома омладине Београда који је под заштитом државе као објекат културе.

– Радови коштају десет милиона динара, а то је само први део јер ћемо наставити у фазама да уређујемо Дечанску улицу – рекао је градски менаџер, који је информисао грађане да ће аутобуско стајалиште које се раније налазило испред Дома омладине бити измештено око педесет метара ниже. 

Он је нагласио да се наставља са уређењем урбаних џепова у граду, а први од њих, Плато Ђоке Вјештице испред Студија Б уређен је 2013. године.

– Нас чека већ почетком септембра нови урбани џеп, нови парк на углу Вишке и Курсулине улице поред Каленић пијаце на Врачару. За протекле три године уредили смо око 50 урбаних џепова јер урбани џепови подижу квалитет живота људи и Београд чине великим европским градом, какав и треба да буде – рекао је Весић.