уторак, 22. август 2017.

Андреја Младеновић примио децу из српских заједница у Хрватској

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић угостио је данас децу из српских заједница у Хрватској која су у посети Београду и том приликом им уручио сертификате о завршеној регионалној летњој школи „Свети Сава”. 

Андреја Младеновић је гостима пожелео добродошлицу, истакао да му је задовољство да их угости, а  посебно захвалио младима из Батајнице који су организовали ову школу. Он је малишане упознао са историјом нашег града и подсетио на његову бурну прошлост и поновно обнављање из пепела. 

– Није само историја оно што чини лепим наш град, чине га људи, они који у њему живе, као и они који у њега долазе. Ви сте својим доласком учинили лепим овај град претходних дана.  Хвала вам на томе и надам се да ћете се често враћати у Београд. То је ваш град, уживајте у вашем детињству, пуно учите и надам се да ћемо се видети следеће године. Желим да вас тада буде више и да се овим поводом виђамо и наредних година – рекао је Младеновић.

Иницијатор овог пројекта Сања Лакић истакла је да јој је задовољство да као један од домаћина поздрави малишане и додала да су овакви пројекти кључни за успостављање мостова пријатељства, али и за сарадњу на пољу привреде, образовања и културе. 

Регионална школа „Свети Сава” реализована је на иницијативу Културне заједнице Батајница, а деца из Ријеке, Костајнице и Книна похађала су часове српског језика, културе, историје, а потом су обишла бројна места у Београду.

Овом приликом уручене су захвалнице појединцима и колективима који су подржали организовање Регионалне летње школе „Свети Сава”, а за огромну подршку и помоћ у реализацији овог пројекта захвалницу је добио и члан Градског већа и председник Савета за запошљавање и привредни развој Драгомир Петронијевић. 

Пријему су присуствовали чланови Културно-уметничког друштва „Батајница”.