четвртак, 14. септембар 2017.

Прикупљање намирница за најсиромашније у „Макси” супермаркетима

Црвени крст Београда у сарадњи са Секретаријатом за социјалну заштиту и „Макси” супермаркетима традиционално ће обележити „Недељу солидарности” прикупљањем намирница за најсиромашније грађане. Мото акције је „Стало нам је. Хвала што помажете”.

– Храна ће се прикупљати у суботу и недељу, 16. и 17. септембра, од 9 до 15 часова, а волонтери Црвеног крста Београда помоћи ће свим грађанима који желе да учествују у овој хуманитарној акцији са списком потребних производа. Верујемо да ћемо успети током ова два дана да обезбедимо довољну количину намирница за оне којима је помоћ најпотребнија – рекла је Наташа Станисављевић, секретарка за социјалну заштиту, и позвала све Београђане да се укључе у акцију помоћи најсиромашнијима и joш једном покажу своју хуманост и солидарност. Она је додала да ће град и убудуће водити одговорну социјалну политику, што је показао и овај пут.

Намирнице ће се прикупљати у „Макси” супермаркетима у Улици Дула Караклајића 8 у Лазаревцу, Првомајској 13 у Земуну, Незнаног јунака 2 на Дедињу, Краља Милана 31/А на Врачару, Господар Јовановој 39 на Старом граду, Устаничкој 127а и Драгице Кончар 33а на Вождовцу, Кајмакчаланској 24 на Звездари, Булевару Зорана Ђинђића 64 на Новом Београду, Пожешкој 98 и Николе Вучете 1а на Чукарици, Булевару деспота Стефана на Палилули, Борској 51 и Патријарха Јоаникија 28 у Раковици. 

Секретаријат за социјалну заштиту подржао је хуманитарни рад Црвеног крста Београда путем јавног конкурса.