уторак, 19. септембар 2017.

„Београд опен” за особе са инвалидитетом од 22. до 24. септембра

Међународне спортске игре особа са инвалидитетом „Београд опен 2017” биће одржане од 22. до 24. септембра  на неколико локација у граду. Учествоваће око 700 спортиста са простора целе Србије, али и из Италије, Словеније, Изарела, Грчке, БиХ и Црне Горе. Спортисти оба пола и свих видова инвалидитета надметаће у десет спортских дисциплина параолимпијског програма.

Спортски савез особа са инвалидитетом Београда организатор је ових, четвртих по реду, међународних  спортских игара за особе са инвалидитетом, манифестације која полако, али сигурно постаје традиционална, а са циљем да промовише и афирмише услове и могућности које наш град пружа у напорима за побољшање услова живота и рада ове популације и унапређивање њиховог  положаја у друштву.

Спортисти ће се такмичити у фудбалу, теквондоу, седећој одбојци, голболу, шаху и атлетици. У оквиру „Београд опена” је и „Трофеј Београда” у  пливању и кошарци у колицима, Стонотениски турнир, као и Еропски куп у парабициклизму. Такмичења ће се одржавати на терену за фудбал Corn product Вождовац, у Основној школи „Вељко Рамадановић”, Атлетској дворани, Спортском центру „Мастер”, Републичком заводу за спорт, Спортском центру „Милан Гале Мушкатировић” и у Доњем граду на Калемегдану, где ће се одвијати такмичење у парабициклизму. Улаз на све локације је бесплатан.

Манифестацију је у потпуности финансирао Секретаријат за спорт и омладину. Свечано отварање ће бити у петак у послеподневним часовима.