уторак, 26. септембар 2017.

Функционалне пробе система даљинског грејања од 2. до 10. октобра

Пред почетак грејне сезоне, која званично стартује 15. октобра, ЈКП „Београдске електране” обавиће функционалне пробе система даљинског грејања, почев од понедељка, 2. октобра, до уторка, 10. октобра. 

Функционалне пробе производних и дистрибутивних постројења имају сврху што боље припреме за грејну сезону 2017/2018. године, наводи се у саопштењу „Београдских електрана”. 

Оне подразумевају проверу рада енергетских објеката – топлана и котларница, чиме се упоредо врши провера и функционалност топловодне мреже, топлотних предајних станица, а према потреби и појединих кућних грејних инсталација. 

Пробе топлотних извора, дистрибутивне мреже, подстаница и појединих кућних грејних инсталација биће обављене у понедељак, 2. октобра, у топлани „Нови Београд” и „Церак”. У уторак, 3. октобра, биће обављене у топланама „Борча”, „Вождовац” и „Миљаковац”, док ће у среду, 4. октобра, бити у топлани „Младеновац”. Наредног дана  пробе ће се обавити у топланама „Земун”, „Коњарник” и „Вишњичка бања”, а у петак, 6. октобра у топланама „Дунав” и „Медаковић”. 

У понедељак, 9. октобра, пробе ће бити у топланама „Батајница”, „Мирјево” и „Баново брдо”, а наредног дана у котларницама Института за здравствену заштиту мајке и детета, КБЦ „Бежанијска коса”, ГАК „Народни фронт” и Лука „Београд”.

У саопштењу се напомиње да функционалне пробе не подразумевају почетак грејне сезоне. „Београдске електране” апелују на кориснике да не упућују рекламације диспечерском центру уколико им радијатори нису топли, јер се под функционалним пробама подразумева провера рада система, а не загревања стамбеног и пословног простора.

Корисници система даљинског грејања првенствено би требало да обрате пажњу на исправност својих унутрашњих инсталација. Уколико примете цурење воде из инсталација или квар, треба да их пријаве диспечерском центру „Београдских електрана” на број телефона 011/2093-100.