четвртак, 28. септембар 2017.

Весић: Ускоро почетак нових инфраструктурних радова

Градски менаџер Горан Весић најавио је, гостујући у Београдској хроници, почетак нових инфраструктурних радова у Београду у наредним данима. Весић је најавио наставак радова у Грачаничкој улици и на Косанчићевом венцу,  али и израду канализационих и водоводних мрежа у Малом Мокром Лугу, Барајеву, Обреновцу, као и фабрика за прераду отпадних вода у Пиносави и Белом Потоку. 

Према речима градског менаџера, већ сутра и наредних дана крећу нови радови, наставља се посао на Косанчићевом венцу и у  Грачаничкој улици, али и канализација у насељу Мали Мокри Луг. 

– Такође, у општини Барајево радиће се водоводна мрежа у насељима Арнајево и Рожанци, за шта је издвојено око 170 милиона динара. Водоводна мрежа ће се радити и у Батајници, канализациона црпна станица у насељу Шљивици (Обреновац), али и постројења за прераду отпадних вода у Пиносави и Белом Потоку. У првих седам до десет дана октобра, у Раковици следи друга фаза реконструкције Улице Љубише Јеленковића. На тај начин желимо да надокнадимо застој који је постојао у развоју инфраструктуре Београда, али и да на исти начин третирамо грађане центра и рубних општина – рекао је Весић. 

Градски менаџер је осим поменутих радова најавио и други део реконструкције Улице Љубише Јеленковића у Раковици, а уједно и одговорио на питање о различитом у броју радника на појединим градилиштима.  

– У зависности од локације и врсте радова, постоје тренуци када мора да се направи пауза, рецимо због сушења бетона или нечег другог. Ради се у две смене, до 23 сата, након тога није могуће јер је прекасно и људима који станују у близини је потребан одмор. Расписујући тендере трудили смо се да поставимо најкраће могуће рокове, с обзиром на то да су радови веома обимни, као и да се ради комплетна водоводна и канализациона инсталација. Наредне године нас очекују велики радови, попут реконструкције Улице кнеза Милоша, Трг републике, четири гараже, цео потез од Рузвелтове улице до Улице цара Душана, 27. марта, Краљице Марије, као и Џорџа Вашингтона. То су послови који морају да буду обављени, јер овај град мора да се уреди – истакао је Весић. 

Говорећи о роковима за завршетак радова, Весић је рекао да је у Рузвелтовој померен рок због вишка радова, али и да та померања неће утицати на крајњи рок. Комплетна улица биће завршена до 6. новембра, навео је Весић, док ће десна страна Булевара ослобођења бити пуштена у саобраћај 22. октобра, а на Славији унутрашњи стубови и контактна мрежа биће завршени до 17. октобра. Коначни рок за завршетак свих радова – Славија, Булевар ослобођења и Рузвелтова улица је 16. новембар.