среда, 11. октобар 2017.

Мали: После више од деценије, број незапослених пао испод 90.000

Број незапослених у Београду је на крају септембра износиo 89.392 и то су сјајни резултати, јер је ово најмањи број незапослених у главном граду после више од деценије, изјавио је данас градоначелник Синиша Мали.

– Београд је још једном потврдио да је покретач развоја целе привреде Србије, јер посао у Београду више није проблем. У августу је тај број износио 90.628 незапослених, а у септембру је пао испод 90.000. Крајем 2013. године било је око 110.000 незапослених. Дакле сада је око 20.000 незапослених мање само за три године – рекао је Мали, и додао да је ово сјајан тренд и да је велики оптимиста за будућност.

Он је истакао да се отварају нова радна места, нове фабрике и градилишта и да долазе нови инвеститори. 

– Никада се више у нашем граду није радило и смањење броја незапослених управо је потврда да смо на добром путу, да радимо праву ствар. Желим да покренем и ново запошљавање у градским комуналним предузећима где недостаје кадар – у „Електранама” вариоци, у ГСП-у возачи. Покренут је тај инвестициони циклус, никада мање незапослених и то је сјајна слика нашег града – рекао је градоначелник, говорећи о подацима НСЗ – Филијале Београд.

Он је додао да незапосленост више није први проблем града, да се наставља са отварањем нових радних места, те да се сада ради и на другим стварима попут улепшавања града, асфалтирања улица, сређивања водовода и канализације, да се породиљама да још већа помоћ, као и социјалним категоријама којима је помоћ најпотребнија. 

– Тиме ћемо показати да смо град великог срца, а то је резултат великог рада у протекле три и по године – рекао је Синиша Мали.