четвртак, 19. октобар 2017.

Отворен „Капитол парк Раковица”

Градоначелник Београда Синиша Мали и потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова  Небојша Стефановић присуствовали су данас отварaњу „Капитол парка Раковица”. Градоначелник је подсетио да је у марту ове године дато обећање да ће Раковица добити највећи ритејл парк у Београду које је данас и испуњено.

– „Капитол парк” упослио је 400 људи, а у другој фази ће их бити још 50. Ово је инвестиција вредна 30 милиона евра. Подсетићу вас да је Раковица била позната по старим фабрикама и напуштеним халама, а сада је општина кранова и дизалица које су ангажоване на оваквим пројектима, али и на градилиштима за водовод, канализацију, домове здравља, вртиће. То је пример политике од које нећемо одустати, јер желимо једнак квалитет живота у свим деловима града – рекао је Мали.  

Градоначелник је прецизирао да у овом тренутку у Београду има 89.392 незапослена, што је најмање у последњих десет и више година.

– Смањење незапослености и привлачење инвеститора значи да смо на добром путу да млади остваре своје снове овде, у својој земљи. Све ово је резултат тимског рада – истакао је градоначелник, и најавио да ће се и даље улагати у општину Раковица, како би била још боље и лепше место за живот.

Министар Стефановић рекао је да Влада Републике Србије ствара повољну климу за инвестирање, да привлачи инвеститоре и на тај начин позитивно утиче на стварање нових радних места. 

– Београђани много мање брину о запослењу него пре шест-седам година, а тадашња власт је уједно и највише задужила град. Желим да грађани Раковице раде и желим да нико у овом граду не страхује за свој посао. Фабрика „Меита” у Обреновцу је прва фабрика која је покренула производњу на територији Београда после 10 година. Данас размишљамо о фабрикама, уређеним парковима и задовољним људима – нагласио је Стефановић.

Директор „Посејдон групе” у Србији Џејмс Ган прецизирао је да се „Капитол парк” простире на 65.000 кавдрата и да је конструисан да би се изашло у сусрет потребама више од 100.000 грађана општине Раковица, али и више од 300.000 грађана суседних општина –  Чукарице и Вождовца. Од 2013. године ово је трећи ритејл парк „Посејдон групе” у Србији, а планирају се и даља улагања.

„Посејдон група” донирала је и 10.000 евра за изградњу дечјег парка у Раковици, а чек на тај износ примио је Владан Коцић, председник ове општине. Чек у вредности од 15.000 евра уручен је и Џудо клубу „Раковица”.

Догађају су присуствовали главни урбаниста Милутин Фолић, државни секретар у МУП-у Милослав Миличковић и државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Александра Дамњановић.