понедељак, 13. новембар 2017.

Учесницима радионице „Знањем до циља” уручени сертификати

Учесницима петодневне радионице „Знањем до циља”, одржане на Београдском сајму, данас су у Старом двору уручени сертификати. Начелница Градске управе Сандра Пантелић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић уручили су полазницима радионице сертификате и поручили да ће Град Београд увек бити ту за младе људе који активно траже посао и спремни су за усавршавање. 

Сандра Пантелић је присутнима пожелела добродошлицу у здање Старог двора и нагласила да јој је посебно драго због успешног завршетка још једне радионице „Знањем до циља”. 

– Град Београд чврсто стоји уз младе људе који намеравају да се окушају у приватном бизнису. Увек ћемо се борити за људе који су спремни да се усавршавају, додатно обучавају и буду активни у тражењу посла. Ми ћемо им и убудуће бити сигуран партнер и подршка на путу ка успеху – рекла је Сандра Пантелић. 

Петронијевић је учеснике радионице подсетио на бројне програме које спроводи Град Београд, а чији је циљ запошљавање младих људи и теже запошљивих категорија. 

– Током пет дана трајања радионице „Знањем до циља” сви полазници су радили на себи и развоју сопствених вештина. То је први искорак који ће им помоћи да стекну основна знања, да би потом ушли у предузетничке воде – рекао је Петронијевић. 

Млади људи би требало да се константно усавршавају, навео је Петронијевић,  јер се никада не зна какви их изазови очекују у животу. 

– Знање, вештине и нове идеје су нешто што појединцу не дозвољава да одустане. Надограђивањем знања и вештина, али и повећавањем пословног искуства, отварамо нове могућности. Град Београд је ту да буде сервис грађана, да слуша предлоге, сугестије и увек буде на услузи. Млади људи не би требало да „закопавају” своје идеје, већ да их пренесу на папир у виду пројеката, које ћемо, уколико буде потребе, заједно спровести у дело – закључио је Петронијевић.

Ученик Школе за дизајн Матија Јевтић захвалио је у име ђака ове школе Граду Београду јер им је и овог пута пружена могућност да буду део оваквог пројекта. 

– Ученици из моје школе су прошле године учествовали и у такмичењу за најбољу старт-ап идеју и мислимо да би оваквих пројеката требало да буде још више – рекао је Матија Јевтић.