петак, 17. новембар 2017.

Весић: Програм сениорске картице успешно се развија

Програм сениорске картице на територији Београда успешно се развија и све више пензионера и компанија улази у тај програм, изјавио је градски менаџер Горан Весић. Он је оценио да је то велики успех и доказ да се пензионери радо одазивају овом програму који је креирао Град Београд, како би њихов животни стандард био бољи.

–Све више компанија улази у овај програм и нуди попусте пензионерима, а једна од њих и јавно предузеће Спортско-културни центар „Обреновац” –  навео је Весић приликом обиласка тог предузећа. 

Градски менаџер позвао је компаније да покажу друштвену одговорност и одрекну се дела профита, с циљем да животни стандард пензионера буде бољи.

–Наша политика је да бринемо о најстаријима и најмлађим суграђанима. Ми, као Град Београд, смо део политике Владе Србије - нагласио је Весић, подсетивши на одлуку Владе Србије да се од првог јануара следеће године повећају пензије за пет одсто. Он је прецизирао да ће после тог повећања 86,6 одсто пензионера имати веће пензије него 2013. године.

Осим тога, подсетио је Весић, према одлуци Владе Србије исплаћена је и једнократна помоћ пензионерима од 5.000 динара.

–Ми смо, као Град Београд, у складу са нашом улогом у тој политици пензионерима обезбедили сениор картице, затим бесплатне излете на које одлазе преко наших општина, као и читав низ других програма. На тај начин се трудимо да покажемо да смо одговорни и захвални пензионерима за сав терет који су поднели када су у питању реформе у Србији – навео је Весић.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла је да се велики број пензионера са територије Општине Обреновац одазвао пројекту и почео са коришћењем сениор картице.

–Циљ је да они ту картицу, наравно, користе у Обреновцу, али и поред тога са њом могу да остваре попусте у више од 250 продајних објеката на територији града Београда са којима имамо потписане уговоре о сарадњи. Позивам и друге компаније да се прикључе овом пројекту чији је циљ да се београдским пензионерима омогући да, кроз одређене уштеде, остваре и главну уштеду у свом кућном буџету – истакла је Станисављевић.

Председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић је додао да се та општина укључила у пројекат сениор каритце „свом снагом”.

–Позвали смо и наше приватне компаније да учествују у овом програму и више од 20 компанија се одазвало и биће у систему попуста за пензионере са територије градске општине Обреновац –  истакао је Чучковић. Он је изразио мишљење да је јако значајно да општина, месна заједница, Скупштина града Београда и Влада Србије спроводе одговорну политику према најстаријим суграђанима – „људима који су градили Обреновац…људима који су заслужни за то како Србија данас изгледа”.