понедељак, 20. новембар 2017.

Синиша Мали: Град Београд подржава спортске догађаје и младе спортисте

Градоначелник Београда Синиша Мали примио је у Старом двору делегацију Боксерског савеза Србије поводом 60. јубиларне „Златне рукавице”. Финале овог такмичeња биће одржано у суботу, 25. новембра у Београдској арени. Улаз је бесплатан.

Састанку су присуствовали председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин, бивши шампиони Драгомир Вујковић и Мирко Пузовић, као и актуелнин боксер Владан Бабић.

Синиша Мали, који је и председник Организационог одбора шездесете „Златне рукавице”, рекао је да је важно да спортови који су дуго били запостављени коначно пронађу пут до публике и медија. 

– Желимо да промовишемо спорт и на тај начин утичемо на смањење насиља и других негативних појава у друштву, нарочито међу младима. Желимо да подржимо ове младе људе, да им помогнемо да направе што боље каријере и тако им дамо шансу да покажу шта знају, али и да буду узор млађим нараштајима – нагласио је Мали.

Градоначелник је истакао да Град Београд подржава сваку добру иницијативу која за циљ има промовисање спорта и здравог начина живота. Мали је рекао и да се Београд више пута доказао као одличан домаћин великим спортским такмичењима, за шта су доказ успешно организовани Европско атлетско првенство у дворани, Европско првенство у ватерполу, Европско првенство у футсалу...

Ненад Боровчанин навео је да се бокс након неколико деценија вратио у Београд, те да ће сада српска престоница бити домаћин великим именима светског бокса. 

– „Златна рукавица” се одржава од 1957. године. То је међународни турнир који ће се наћи и на светској мапи бокса, а на којем ће учествовати 60 такмичара из 15 земаља. Два дана су квалификације, а финале ће бити одржано у Београдској арени, где је улаз бесплатан, што је поклон Града Београда нашим суграђанима. Очекујемо долазак легедни југословенског ринга као што су Дамир Шкаро, Азиз Салиху, Аце Русевски и други – навео је Боровчанин.