понедељак, 20. новембар 2017.

Синиша Мали: Брига о деци остаје наш приоритет

Градоначелник Београда Синиша Мали, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишли су данас Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској поводом Светског дана детета. 

Мали је истакао да су фокус Града Београда у протекле три и по године била деца, уз подсећање да је први пут основан и Савет за права детета. Он је додао да је пре два дана обишао и ново Прихватилиште за децу и омладину, које од 1998. године ту делатност обавља у изнајмљеном простору.

Према његовим речима, усвојен је и Акциони план за унапређење предшколског образовања у граду Београду, као и Протокол о координацији градских и републичких служби које брину о деци са улице.

– У протекле три године смо реконструисали и обновили три центра за негу и боравак деце са сметњама у развоју. Са тим нећемо стати јер нам је циљ да из дана у дан унапређујемо положај и права деце. Овај центар у Звечанској пример је за то, у који смо за последње три године издвојили око 12 милиона динара – навео је градоначелник. 

Он је посебно истакао однос и љубав коју запослени дају деци у центру у Звечанској, и захвалио је ресорном министарству на никад бољој сарадњи са Градом Београдом. 

Министар Ђорђевић подсетио је да су деца наша будућност и да је обавеза тог министарства, владе и локалне самоуправе да се баве том популацијом. 

– Наредних година ћемо имати још видљивије резултате које спроводимо са Градом Београдом, јер ћемо се трудити да сва деца имају право на мирно детињство. Једна од ствари које ћемо спровести наредне године, заједно са Градом Београдом и Амбасадом Турске, јесте обнова Материнског дома у Звечанској – најавио је Ђорђевић.