уторак, 21. новембар 2017.

Синиша Мали: Након уштеда и враћања дугова улажемо у нове пројекте

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас реконструисано игралиште, теретану на отвореном и терен за мали фудбал у Улици Драгице Кончар на Вождовцу.

Синиша Мали је рекао да је у ову инвестициују ЈКП „Зенило Београд“, односно Град Београд, уложио готово девет милиона динара.

-На игралишту се налазе нови реквизити, постављена је безбедна подлога јер желимо да деца што више времена проводе напољу и да се друже. Важно је да буду у сигурном и лепом окружењу. Ту је и део за пезионере са столовима за шах. Све то што је урађено у овом делу града је лепа слика Бограда јер нам је жеља да у међублоковским просторима између зграда направимо зелене површине које суграђани могу да користе – истакао је Мали и додао да се након уштеда и враћања дуга претходне градске власти може улагати у нове пројекте.

Према његовим речима, у Београду је од 2014. године урађено 71 дечје игралиште, 28 теретана на отвореном, 26 спортских терена, пет паркова за кућне љубимце, а санирано је и на десетине паркића.

- Тренутно се завршава реконструкција Пионирског парка, Земунског парка, наредне године се наставља реконструкција парка Ушће, највећег парка у граду. Желимо да имамо велике површине на којима суграђани могу да проводе слобдно време, али и да испред својих зграда имају лепе зелене површине. Од те политике нећемо одустати, а реакције грађана нам показују да смо на правом путу. Радићемо још више како би наши малишани имали права места за игру – нагласио је Синиша Мали.

Он је захвалио председнику општине Вождовац Александру Савићу на томе што се из те општине шаљу иницијативе и инсистира на зелени површинама. Директору ЈКП „Зеленило Београд“ Слободану Станојевићу је поручио да за наредну годину планира нешто већи буџет који ће обезбедити да се уреди још више паркића и игралишта на теритоирији Београда.

Председник општине Вждовац Александар Савић је рекао да је то једно од 30 игралишта које је уређено или направљено на територији општине Вождовац у последње три и по године. 

- Ова игралишта су управо резултат добре економске политике Града Београда. За следећу годину на теротрији наше општине планирано је да урадимо још пет или шест игралишта, а све добре идеје наших суграђана ћемо реализовати – нагласио је Савић.

Он је најавио да ће на Бањици, где живи око 30.000 становника, бити направљен нови дом здравља и изразио наду да ће радови почети у јануару или фебруару наредне године.

Савић је подсетио да је у последње три и по године на Вождовцу урађено осам истурених одељења домова здравља, а да је за следећу годину обезбеђено 60 милиона динара за школе, те да је у плану и нови вртић и насељу Браће Јерковић.

Догађају су присуствовали и секретарка за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић и директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић.