четвртак, 7. децембар 2017.

Сениор картицу за месец дана преузела трећина београдских пензионера

У овом тренутку пензионери могу да користе сениор картицу у више од 120 компанија на преко 400 продајних места, изјавила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић гостујући на РТВ Студио Б.

Она је рекла да је издато више од 120.000 картица, што је скоро трећина од укупног броја пензионера у Београду, те да је то велики успех јер се пројекат сениор картице реализује тек месец дана. 

– Ми се трудимо да анимирамо што већи број компанија и у сталним смо преговорима како би се овај списак повећао и што већи број компанија учланио у сениор клуб. Процедура за добијање картице је веома једноставна, може се добити у градским општинама, клубовима за старе и потпуно је бесплатна – казала је Наташа Станисављевић.

Говорећи о местима где се попусти остварују, она је прецизирала да се не излогу тих објеката налази информација са сликом картице тако да суграђани одмах знају где могу да добију попусте. 

– Штампани су нови флајери са списком свих места где могу да се користе сениор картице. Они су истакнути у општинама, радњама као и на сајту Града Београда. Старији пензионери картице могу да користе и за чланове своје породице, на шта смо и рачунали, јер су попусти организовани и у позориштима, Бео-зоо врту и другим институцијама – рекла је Станисављевићева и позвала пензионере да подигну сениор картице и на још два пулта Бус плус система, у Масариковој и Палмира Тољатија на Новом Београду. 

Према њеним речима, сви који би желели ову картицу, могу да позову бесплатни кол-центар „Беокома” на број 0800-110-011, где могу да добију све додатне информације, као и доставу картице на кућну адресу уколико нису у могућности да сами дођу.

Она је напоменула да је градска власт у сталној комуникацији са старијим суграђанима и да ће пробати да анимира што већи број бања и туристичких агенција како би та врста понуде била што потпунија. 

Такође, градска секретарка је најавила и отварање још једног, 27. по реду, клуба за старе који ће се нализити у Улици проте Матеје на Врачару. 

– То ће бити највећи клуб за старе у Београду. Наша жеља је била да свака општина има најмање један клуб за старе, што смо и остварили јер је у протекле три године отворено шест клубова. После тога, следи отварање клуба у Батајници у општини Земун, а у буџету за 2018. годину планирано је отварање још два клуба. На тај начин настављамо са одговорном социјалном политиком – казала је Станисављевићева.

Она је подсетила да се сва социјална давања из градског буџета исплаћују на време и да сваки грађанин коме је потребна додатна материјална помоћ зна да може да очекује ту помоћ на време.