четвртак, 7. децембар 2017.

Мали: „Да се ради и гради по твом” – неколико хиљада предлога за само један дан

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да су одзив и реакције грађана на пројекат „Да се ради и гради по твом” више него позитивни, и истакао да је већ првог дана стигло неколико хиљада предлога и сугестија.

Градоначелник је позвао Београђане да учествују у пројекту „Да се ради и гради по твом” јер, како је рекао, они најбоље знају шта би у њиховом крају или општини требало да буде урађено.

– Пројекат је покренут пре два дана и већ првог дана смо добили неколико хиљада предлога о томе шта би требало да буде урађено на појединим општинама или генерално у граду. Општина Стари град је саопштила да неће учествовати у пројекту, а да грађани са ове општине не би бринули, град ће обезбедити 10 милиона динара, колики је удео сваке општине у пројекту. Грађани Старог града могу на Тргу отвореног срца да предложе пројекте, сугестије и идеје, као и да гласају за исте. За Општину Нови Београд се још увек не зна, али пошто Новобеограђани имају велики број идеја, у случају да општина одустане, град ће обезбедити 10 милиона и за ову општину – рекао је Мали.

Он је додао да су идеје одличне и да се читави комшилуци и стамбене зграде удружују и гласају за одређене пројекте. То је пример сјајне енергије, навео је Мали, а уједно и велики потенцијал за сарадњу.

– Негде су у питању фасаде, негде паркови, док је у приградским општинама нагласак на асфалтирању, канализацији, водоводу и изградњи домова здравља. Ово је најтранспарентнији и најотворенији начин да се грађани укључе у процес одлучивања о пројектима који су превасходно важни за њих. Највише предлога нам је стигло из Земуна и са Звездаре – додао је градоначелник.

Према његовим речима, стигао је и предлог да што пре буду постављене трамвајске шине преко Моста на Ади како би Баново брдо и Нови Београд и на тај начин били повезани, а тај тендер је управо и објављен.

– Тренутно се ради велики број фасада у граду, што је пројекат на којем грађани и даље инсиститирају. Презадовољан сам идејом пројекта „Да се ради и гради по твом”, али и одзивом јер само заједничким радом можемо да покажемо колико Београд може да се мења. Овај град припада Београђанима и желимо да се чује глас сваког од њих. Трудићемо се да свакодневно обавештавамо грађане, па ћемо идеје и сугестије грађана веома брзо презентовати – закључио је Мали.