петак, 12. јануар 2018.

Синиша Мали: У Земуну асфалтирано 160 улица, у плану још 100

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас радове на асфалтирању Улице мале међе 46. део нова у Батајници и поручио да ће до краја године у овом делу Београда бити асфалтирано још четрдесетак улица.

Мали је рекао да је асфалтирање улице коју је данас обишао део пројекта чији је главни циљ уређење улица у Батајници, односно на читавој општини Земун. Желимо да становници овог дела Београда, навео је Мали, коначно имају одговарајућу инфраструктуру.

– Само у Земуну је у претходном периоду асфалтирано више од 160 улица. До краја године ћемо у Батајници асфалтирати још око 40 улица, а у читавој општини око 100. Наша политика је да у свим деловима града људи имају адекватну канализацију, водовод и асфалтиране саобраћајнице – рекао је градоначелник.

Према његовим речима, тренутно се бира извођач радова за почетак уређења канализационе мреже на више локација у Батајници.

– У питању је посао вредан 300 милиона динара, а почетак радова очекује се након потписивања уговора, које би требало да уследи у наредних неколико недеља. У Улици младих горана ускоро почињу радови на изградњи 1,2 километра водоводне мреже, јер смо себи за циљ поставили да у сваком тренутку имамо бар једно градилиште у Батајници. Иако то не звучи превише, људима који овде живе то значи заиста много – додао је Мали.

Он је нагласио да ће ускоро бити отворен и клуб за старије у Батајници, али и да ће пружни прелаз веома брзо бити много боље обезбеђен, што ће на пролеће урадити „Железнице Србије”.

– У претходне три и по године, само у Земуну је урађено 36 километара нове водоводне и 12 километара канализационе мреже. У центру Земуна налази се прелепа Господска улица са декоративно осветљеним и реновираним фасадама, а не би требало заборавити ни изградњу пристана, за шта смо већ обезбедили новац од Владе Републике Србије. Ове године планирамо да завршимо пројекат нове здравствене станице у Батајници, док би изградња требало да почне 2019. године – навео је Мали.

Он је подсетио да се у насељу Алтина гради вртић чије се отварање очекује на пролеће, док ће Угриновци већ ове године добити нову амбуланту. 

– Грађани Београда знају колико је било важно да вратимо дугове претходне градске власти. Желим да захвалим председнику општине јер знам колико му је важан сваки део Земуна. Слушамо коментаре, сугестије и критике суграђана, и трудимо се да из дана у дан решавамо њихове проблеме јер волимо овај град и желимо да га у најбољем могућем стању оставимо нашој деци за коју све ово и радимо. То је у исто време политика, стратегија и циљ од којег нећемо одустати – закључио је Мали.

Председник општине Земун Дејан Матић рекао је да се данас уверио да је динамика радова у насељу Шангај у складу са плановима.

– На територији наше општине евидентирали смо 320 неасфалтираних улица и посао на асфалтирању поставили на врх листе приоритета. Све ово је резултат свакодневне комуникације са грађанима, а све што је договорено трудимо се да испоштујемо у што краћем року. У разговору са мештанима Батајнице сазнали смо да постоји потреба за домом културе. Покренули смо тај процес, пронашли одговарајућу локацију, обезбедићемо средства у буџету и кренути са реализацијом – рекао је Матић.

Догађају је присуствовао директор ЈКП „Путеви Београда” Славиша Живковић.