понедељак, 15. јануар 2018.

Никодијевић: Београд захвалан свим припадницима МУП-а

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић присуствовао је данас свечаној академији у Позоришту на Теразијама поводом доделе награда заслужним припадницима Министарства унутршњих послова Републике Србије. 

Он је у изјави за Беоинфо поручио да Град Београд има веома добру сарадњу са Министарством унутрашњих послова која се свакодневно унапређује.

– Значај овог министарства и људи који у њему раде је немерљив. То што брину о свим грађанима главног града и наше земље показује њихов значај. Важно је истаћи и то да су бројне манифестације у Београду успешно реализоване захваљујући МУП-у, а то су важни политички, културни и спортски догађаји који се често организују у српској престоници. Имамо успешно реализоване заједничке пројекте попут регулисања зона успореног саобраћаја у близини школа, превенције вршњачког насиља, безбедност деце у саобраћају, али и бројне друге – нагласио је Никодијевић.

Град Београд захваљује Министарству унутрашњих послова на одличној сарадњи, али и на томе што је оно допринело осећају сигурности и безбедности у време одржавања новогодишњег програма у Београду, навео је Никодијевић. То је, додао је он, најбоља препорука за све стране туристе да увек могу да дођу у Београд и осећају се безбедно.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је на свечаној академији поручио дa, aкo су у MУП-у сви уjeдињeни, слoжни и снaжни, мoгу успeти у свoм циљу кojи je вaжaн зa бeзбeднoст свaкoг грaђaнинa Србиje.

– Пoлициja je нeрaскидив лaнaц кojи je увeк jaк сaмo oнoликo кoликo je jaкa свaкa њeгoвa кaрикa, a пoлицajцe oдликуje зajeдништвo и тимски рaд – истакао је Стeфaнoвић.

У Позоришту на Теразијама додељене су награде за омиљеног колегу, најпосвећенијег и најхрабријег полицијског службеника, као и плакете најзаслужнијима.