среда, 17. јануар 2018.

Блокaда централне капеле у Делиградској не решава проблем

Драган Балтовски, директор ЈКП „Погребне услуге”, осудио je данашњу блокаду централне капеле у Делиградској улици од стране приватних погребника јер се на тај начин не решава ниједан проблем.

– Јутрос пре седам сати група приватних погребника је својим возилима насилно ушла у двориште централне капеле у Делиградској улици и блокирала излаз из капеле, чиме су онемогућили да се преминули, који треба данас да буду сахрањени, благовремено превезу на београдска гробља. Они су на тај начин блокирали и довожење преминулих из болница које свакодневно обавља ЈКП „Погребне услуге” – рекао је Балтовски. 

Он је додао да је централна капела један осетљиви објекат који не сме да буде блокиран. 

– То је као када би се блокирао довод струје болницама и породилиштима или када би спречили да се вода испоручује Београђанима. Овај потез је потпуно неоправдан и они су то урадили неовлашћено – истакао је Балтовски.

Он је рекао да су радници овог предузећа успели да реализују све припреме за  одржавање за данас заказаних сахрана, али је сада oнемогућенo да се тај посао у потпуности обави. Исто тако подсетио је да су приватни погребници своје захтеве изнели у Скупштини града и gрад се сложио са делом захтева који је у њиховој надлежности, а то су термини за заказивање сахрана. 

Према његовим речима, што се тиче уредбе коју доноси Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, за то је формирана радна група у којој учествују и приватници. Они на неки начин одуговлаче и онемогућавају доношење те уредбе која би омогућила рад свих, па и њих.