субота, 20. јануар 2018.

Весић: Расписан конкурс за најбољу старт-ап идеју

Градски менаџер Горан Весић изјавио је данас да је Фонд за младе таленте Града Београда у сарадњи са Саветом за запошљавање Града Београда расписао конкурс за најбољу старт-ап идеју.

Весић је истакао да је Фонд за младе таленте већ у 2017. години помогао 49 младих талената којима је подељено 16.709.000 динара.

– Са милион динара, колико је преостало, одлучили смо да помогнемо сратр-ап идеје и наградимо прве три награде на конкурсу са 500.000, 300.000 и 200.000 динара – прецизирао је Весић за РТС.

Он је позвао младе од 18 до 30 година, са територије града Београда, који имају пребивалиште у главном граду и који су држављани Републике Србије или имају избеглички статус да се пријаве на конкурс.

– Нама је циљ да из године у годину издвајамо све више новца за овакву врсту помоћи младим људима, јер верујемо да на овај начин могу да почну са сопственим бизнисом –  истакао је градски менаџер, подсетивши да данас у Научно-технолошком парку „Београд” ради 56 компанија са више од 500 младих људи.

Матурант Електротехничке школе „Никола Тесла” Никола Опачић, који је прошле године освојио друго место за најбољу старт-ап идеју и који је овогодишњи председник жирија на истом такмичењу, истакао је да је за старт-ап идеју „паметна кутија за лекове” добио награду од 300.000 динара. Такође и простор у Научно-технолошком парку „Београд”, због чега се на великој подршци захвалио председнику Савета за запошљавање Града Београда Драгомиру Петронијевићу.