уторак, 13. фебруар 2018.

Радно време трговинских и угоститељских објеката на Сретење

Према одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине и Одлуке о радном времену угоститељских објеката на територији града Београда, дежурни продајни објекти, претежно прехрамбени, у среду, 14. фебруара, радиће најмање од 9 до 18 сати, на Дан државности Србије – Сретење могу бити затворени, док сутрадан, 16. фебруара, морају да раде најмање од 9 до 12 часова, саопштено је из Секретаријата за привреду.

На дан државног празника, 15. и 16. фебруара, неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана и посебни трговински формати могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији града раде од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду раде најмање од 6 до 20 сати.

Дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта најмање три дана пре дана државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу.

Угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића који се налазе у стамбеном зградама на Сретење могу радити најдуже до 24 сата и емитовати музички програм до 23 сата, а у петак, 16. фебруара, могу радити најдуже до један сат и емитовати музички програм до 24 сата. Остали угоститељски објекти за пружање услуге исхране и пића који се не налазе у стамбеним зградама могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена – од 00 до 24 сата.