среда, 14. фебруар 2018.

Јавни конкурс за суфинансирање програма промоције предузетништва и запошљавања

Секретаријат за привреду расписао је данас jавни конкурс за суфинансирање програма од јавног интереса из области промоције предузетништва и запошљавања на територији града Београда за 2018. годину.

Према речима секретара за привреду Милинка Величковића, конкурс је отворен до 1. марта, a укупно издвојена средства износе 12 милиона динара. 

– Mаксимални појединачни износ финансијских средстава је до 80 одсто укупних трошкова, а не више од 1.000.000 динара. Право учешћа на конкурс имају добровољне и невладине недобитне организације, засноване на слободи удруживања више физичких или правних лица, основане ради остваривања и унапређења одређеног заједничког или општег интереса, које нису забрањене Уставом или законом – истакао је Величковић.

Он је подсетио да програми са којима се конкурише морају испуњавати неки од следећих циљева, а то су реализација програма преквалификација и обука у циљу повећања запослености, промоција запошљавања лица из категорије теже запошљивих, примена нових технологија у циљу промоције предузетништва. 

– Поред тога, циљ је и реализација програма стручне праксе, промоција оснивања кластера и бизнис инкубатора, промоција предузетништва као прихватљивог начина економског активизма, промоција приватних иницијатива које за сврху имају повећање запослености, презентације и реализација креативних, иновативних и стваралачких идеја и предузетничких вештина, поспешивање развоја партнерства између профитног и непрофитног сектора, као и повећање могућности запошљавања.

Јавни конкурс са пријавом може се наћи на званичном сајту Гграда Београда www.beograd.rs  (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).