петак, 23. фебруар 2018.

Аутобуско стајалиште „Господарска механа” поново успостављено од данас

Аутобуско стајалиште „Господарска механа” у Булевару војводе Мишића, у смеру ка центру града, поново је успостављено од данас, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

На захтев грађана Сењака из зоне улица Дринићке, Милована Глишића и Булвара војводе Мишића да им се омогући поновно коришћење стајалишта на аутобуским линијама ЈЛПП-а, на потезу од саобраћајне петље „Радничка” до Улице Руска, Секретаријат за јавни превоз је израдио техничку документацију и определио нову позицију аутобуског стајалишта „Господaрска механа” на којој је могуће безбедно заустављање возила ЈЛПП-а, као и вођење и прихват путника.

У склопу радова који су извршени на уређењу саобраћајних површина, изграђен је нови стајалишни плато дужине 40 метара, у висини постојеће трамвајске окретнице „Господарска механа”, као и прилазне стазе према улицама Милована Глишића и Руској. Све пешачке саобраћајне површине повезане су прилазним рампама, при чему ће део стазе према Руској улици користити трамвајске линије ЈЛПП-а као привремено стјалиште у случају режимских измена.

Такође, у Булевару војводе Мишић у зони новоуспостављеног стајалишта биће продужена постојећа жута трака за око 120 метара. На стајалишту је у склопу радова постављена и нова надстрешница.

Вредност изведених радова износи 1.800.000 динара.

Ново стајалиште „Господарска механа” ће користити редовне линије ЈЛПП-а број: 23, 37, 51, 52, 53, 55, 56, 56Л, 58, 88, ноћне линије 37Н, 51Н, 56Н, 511Н, као и Е-линија ознаке Е2.