петак, 13. април 2018.

Младеновић примио представнике Светског удружења маратона и уличних трка

Заменик градоначелника Андреја Младеновић примио је данас у Старом двору председника Светског удружења маратона и уличних трка Пака Бораа, потпредседницу овог удружења Марту Моралес и директора Београдског маратона Дејана Николића поводом одржавања Дечјег маратона у Београду.

Андреја Младеновић је након састанка навео да се са гостима у отвореном и срдачном разговору присетио ранијих важних посета током Београдског маратона. 

– Београдски маратон траје већ 31 годину у нашем главном граду, а Дечји маратон се одржава по 25. пут. Гости су похвалили нашу истрајност и бројност манифестација које прате маратон. Нарочито су нагласили важност маратона за најмлађе, који је јединствен у свету. Зато је Београд поносан што је више од четири стотине хиљада малишана током протекле две и по деценије учествовало у дечјој трци, чиме су многима отворена врата за активно бављење спортом или напросто да здраво живе и да се рекреирају – истакао је Младеновић. 

Договорена је даља сарадња, прецизирао је заменик градоначелника, и напоменуо да су гости одушевљени нашим главним градом, те да ће наше активности презентовати чланицама овог светског удружења које окупља представнике више од четири стотине трка и маратона. 

– Београд на овај начин преноси своја искуства великом делу света у нади да ће неке позитивне примере чланице удружења и применити – навео је Младеновић. 

Пако Борао је истакао да је веома срећан што је у Београду јер му је ово омиљена трка, као и да је већ пети пут овде.

– Честитам граду Београду и организатору јубиларни 25. Дечји маратон. Морам да истакнем да је наша жеља да сличне манифестације покренемо и на другим местима. Честитам и на организацији Београдског маратона који је постао традиција и који је прошао тешка времена, али је опстајао годинама. Надам се да ће број учесника, гостију и туриста у Београду бити још већи јер је Београд раскрсница цивилизација – нагласио је Борао.  

Дечји маратон биће одржан 14. априла. Циљ ове манифестације је рана идентификација талената у спорту, анимација деце узраста од пет и шест година за бављење спортом и стимуланс за њихово даље бављење спортом или рекреацијом као здравим стилом живота.

Пријему је присуствовао подсекретар Секретаријата за спорт и омладину Никола Рајичић.