понедељак, 16. април 2018.

Младеновић: Београд је поносан на своје успешне грађане

Београд има велики број успешних грађана на које смо изузетно поносни и добра је прилика да у време манифестације „Дани Београда“ наше суграђане подсетимо на људе који нам много значе, поручио је заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић за телевизију Хепи.

- Признања, која су саопштена на данашњој свечаној седници, се додељују за 2017. годину и хвала члановима комисије који су напорно радили и имали тежак посао јер је било доста пријављених и предложених кандидата. Награђени су успешни Београђани, а ово је додатни подстицај за све оне који живе и раде у Београду да се још више труде и да уђу у тај значајан круг људи који добијају Награду града Београда – истакао је Младеновић и додао да се ове године први пут додељују 24 награде јер су неке области друштвног живота подељене.

Младеновић је подсетио да се вечерас одржава концерт „Београдски времеплов“, на коме се изводе нумере које су обележиле последњих неколико деценија у главном граду.

- Почели смо концертом, а сутра почињу и стручни обиласци Калемегданске тврђаве у 12, 14 и 16 сати. Програм је подељен на турски, аустријски и српски период. Сви музеји града Београда и позоришта, културне установе и историјске куће отвориће своја врата за посетиоце, па ће тако Музеј града Београда имати изложбу историјских књига и све што је везано за историју Београда биће у центру пажње. Биће организоване посете славним и важним породицама, као што је Дом Јевреме Грујића. Имамо и курс стреличарства код Диздареве куле, калиграфије у Центру за ликовно образовање – нагласио је Младеновић и позвао Београђане да користе ове бесплатне програме.