четвртак, 19. април 2018.

Дворски комплекс од 22. априла отворен за посете

Туристичка организација Београда и престолонаследник Александар и принцеза Катарина отворили су данас туристичку сезону 2018. и позвали све заинтересоване да од 22. априла до 31. октобра посете дворски комплекс на Дедињу.

– Разгледање Дворског комплекса један је од најпосећенијих туристичких програма који се реализује већ 14 година. Услед великог интересовања наших суграђана, као и гостију из земље и иностранства, ове године смо одлучили да уз обиласке викендом уведемо додатне термине – рекао је Миодраг Поповић, в.д. директора Туристичке организације Београда. 

Туристичка организација Београда организоваће посете краљевским дворовима сваке среде, суботе и недеље почев од 22. априла до 31. октобра, са организованим аутобуским превозом. Поласци су са туристичког стајалишта на Тргу Николе Пашића, у следећим терминима: средом од 9.30 (тура на енглеском језику), суботом од 9.30 на енглеском и 12.30 часова на српском језику и недељом од 9.30 и 12.30 часова на српском језику. Цена улазнице је 650 динара. Број људи у групи је ограничен на 50.

У пратњи професионалних туристичких водича, туристи имају прилику да обиђу дворски парк, Краљевски двор, Бели двор и дворску цркву Светог Андреја Првозваног, како би се у пријатној једноипосатној шетњи упознали са историјом, уметношћу и културом којима наша земља може да се поноси.

Посетиоци ће у оквиру тура имати прилику и да се сретну и поздраве са престолонаследником и принцезом када год су присутни.

– Задовољство ми је што имамо прилику да отворимо још једну туристичку сезону и што ће наши грађани, као и сви туристи, и ове године уживати у обиласцима дворова. Историја и успомене дворског комплекса непресушне су и веома је важно да их пренесемо на младе нараштаје и едукујемо их. Нажалост, чест је случај да наши грађани нису информисани о важним уметничким делима која се овде налазе, а туристичке туре су одлична прилика да их виде уживо и науче нешто ново – истакао је престолонаследник Александар. 

Постоји и могућност организације групних посета током радних дана уз претходну најаву. Школе, студентске организације и пензионерска удружења дворове на Дедињу могу посетити у оквиру групних посета сваког радног дана од 10 до 14 часова уз обавезну најаву Канцеларији Њ.К.В. Престолонаследника Александра на број 011/306-40-50 или путем е-поште: kancelarija@dvor.rs Једна група може да буде сачињена од најмање 15 и највише 50 посетилаца. Веб-сајт: www.dvor.rs

За све информације и резервације посетиоци се могу обратити Туристичком информативном центру у Београду, Кнез Михаилова 56, број телефона: 011/2622-798, и-мејл: bginfo.knezmihailova@tob.rs, веб-сајт www.tob.rs.