понедељак, 23. април 2018.

Никодијевић: Град нормално функционише, нови сазив у законском року

На конститутивној седници Скупштине града Београда, која ће се одржати 9. маја, биће изабран председник парламента, његов заменик, секретар и заменик секретара. Пре свега тога одборницима ће бити потврђен мандат, али ће бити изабрана и нова градска изборна комисија, рекао је председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Он је, гостујући на РТС-у, прецирао да закон дефинише да након тога иде избор градоначелника и његовог тима и онда скупштина наставља свој редовни рад као и до сада.  

– Законски рок за одржавање конститутивне седнице је 60 дана од проглашења коначних резултата избора, а од дана конституисања 30 дана за избор градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа који се бирају заједно са градоначелником као његов тим. Законски рок ће бити испоштован, може то да се деси и првог наредног дана после конститутивне седнице, али и последњег дана рока – истакао је Никодијевић.

Он је нагласио да, када се конституише скупштина града, до избора новог градоначелника,  садашњи актуелни  сазив обавља своју функцију.  

– Београђани ни једног дана неће бити без градоначелника, као што имате прилике да видите да од завршетка избора град нормално функционише. Све ће бити завршено у законском року. Бавимо се свакодневним проблемима, настављамо даље са инвестиционим циклусом, а Београђани неће остати ускраћени ни за велики број манифестација које се одржавају. Сва предузећа најнормалније функционишу – рекао је Никодијевић.

Како је најавио, и овог пута, као и 2014. године, седницом ће председавати најстарији одборник, то је Профир Ранчић, са изборне листе СНС-а, коалициони партнер из ПУПС-а, као и да очекује да ће, и сада, као и тада, бити на висини задатка.