уторак, 24. април 2018.

Младеновић: Акција сузбијања комараца у целом граду

Преко двадесет екипа Завода за биоциде и медицинску екологију је на терену и акцијом сузбијања комараца у наредних неколико дана биће покривен цео Београд, најавио је заменик градоначелника Андреја Младеновић.

Он је гостујући на ТВ Пинк прецизирао да се ради у раним јутарњим и вечерњим часовима као и да очекује да ће се на тај начин сузбити овај први налет ових инсеката.

 – Временски услови су утицали на појаву великог броја комараца захваљујући зими која је била блага и високом водостају у континуитету у последњих два месеца. Током јучерашњег дана третиран је потез Савског кеја, Дунавског кеја и сви новобеоградски блокови, данас настављамо са Старим градом од Куле Небојша, Панчевачког моста, потез Калемегдана све до Карабурме. Сутра се наставља са делом Гардоша, старог дела Земуна, централним деловима Београда, Чукарицом, Бановим брдом, затим у среду општине Врачар и Звездара, а у петак Борча, Овча и део леве обале Дунава – истакао је Младеновић додајући да до сада нисмо имали ситуацију да се овако рано третирају комарци. 

Он је додао да ће се пред првомајске празнике сва велика излетишта третирати против крпеља, а екипе „Зеленила” увелико косе траву на овим местима припремајући их за велики број посетилаца који се очекује – рекао је заменик градоначелника.

Он је апеловао на грађане да буду опрезни додајући да Завод за биоциде и медицинску екологију ради даноноћно и да је у акцији велики број екипа који на терену врши третман против комараца и крпеља.