среда, 9. мај 2018.

Београд ће добити новог градоначелника у законском року

Београд ће добити новог градоначелника у законском року од 30 дана од дана конституисања градске скупштине, рекао је Никола Никодијевић, председник Скупштине града, у изјави за Телевизију Прва.

– Београд функционише нормално и сви досадашњи чиниоци извршне власти у граду од градоначелнка, заменика, и чланова Градског већа, настављају да обављају свој посао све до избора нових органа извршне власти. Сви комунални системи и све градске службе раде уобичајено – рекао је Никодијевић.

Он је истакао да је начелни договор да градску скупштину наставе да воде људи који су ту функцију обављали у протекле четири године, укључујући и председника и заменика председника, као и секретара и заменика секретара Скупштине. О томе ће се данас, како је рекао, изјаснити градски одборници.

Никодијевић је рекао да нема потребе за тензијама у градском парламенту и да постоји принцип рада који је установљен у протеклом периоду.

– Овде нема политике, већ је у питању дневни живот грађана Београда и то су теме које не би требало да изазивају велике тензије. Ако се будемо држали тога да сви заједно будемо посвећени градским темама и бољем животу грађана, нема разлога за претеране тензије. Нећемо дозволити никоме да искаче из правила која смо установили и зато очекујем од свих одборника уважавање и поштовање, без обзира на различите политичке ставове – рекао је Никодијевић.